Hoe kan je goed leren voor geschiedenis

  • Abonneren
  • Aandeel

Pin je echter niet vast op jaartallen. Wel alle opdrachten maken, en eventueel de "toetsen" op de website van de lesmethode. Element Bekijk openbaar profiel Zoek meer berichten van Element.

Daarna kan je dan de tekst lezen en sneller verbanden leggen. De tekst goed doorlezen en daarna een duidelijke, overzichtelijke samenvattig maken waar alle belangrijke punten staan. Sterftecijfer — Het gemiddeld aantal mensen dat dood gaat in een land Verband: Tijdens de beginfase van de Industriële revolutie trokken veel mensen naar de stad. Ook was er een groot probleem met de hygiëne in steden. Dat scheelt echt super veel, en bovendien gaf hij bij veel begrippen ook meteen een goed voorbeeld waar je dat specifieke begrip dan aan kon linken.

Je moet dan ook op tijd beginnen en elke keer een stukje doen zodat het beter blijft hangen. Bijvoorbeeld 'in die en die jaartallen werd het christendom steeds groter in Frankrijk.

Effectiever en efficinter huiswerk maken. Lees je het door. Dieux Bekijk openbaar profiel Zoek meer berichten van Dieux. Op die manier krijg je vaak beter inzichtelijk wat nu wanneer en waarvoor of waarna second star to the right. Ik lees de tekst dan en ''vertaal'' die naar mijn eigen woorden, soms laat ik wat weg of voeg ik eigen beredeneringen toe, hoe kan je goed leren voor geschiedenis.

Het is wel handig om hier je boek bij te houden?

Onze geschiedenisdocent had altijd powerpoint presentaties die wij zelf konden uitprinten, en dan mee konden kijken, maar ook aantekeningen maken. Dit breinfeit betreft een goede voorbereiding op een voldoende voor geschiedenis. Zo houdt je het steeds bij.

Hulp nodig met je huiswerk?

Ik schrijf altijd op een word document alle belangrijke dingen op en dan maak ik steeds een aansluitend geheel van. Saar88 Berichten: Geregistreerd: zwieke schreef: Nanna schreef: Bij mij helpt het altijd goed om de verbanden, oorzaken en gevolgen uit de tekst te halen. Iedereen heeft een eigen manier van leren.

Verder leert je kind steeds meer vak-vaardigheden toe te passen op bronnen. Napoleon Bonaparte: wie was hij precies? Een tijdslijn kan daarbij helpen, maar een samenvatting met blokjes en pijltjes is ook makkelijk.

  • Meer leren in minder tijd.
  • Het hoeven geen moeilijke vragen te zijn maar gewoon een testje of je de stof al goed in je hoofd hebt, zo zie je ook meteen wat je nog moet bestuderen.

Mijn leraar geschiedenis maakt altijd zelf een samenvatting van de paragraaf die we behandelen, dus hoe kan je goed leren voor geschiedenis samenvatting heb ik altijd al. Je moet vaak een link kunnen leggen tussen gebeurtenissen.

Wat leert je kind in de onderbouw bij geschiedenis. Het nut van een filmpjes van youtube op ipad zetten is namelijk dat je het in je eigen woorden kan vertellen! Ik ben morgen jarig, en vanavond ben ik al druk met dingen regelen dus ja dat zit er niet echt in, hier komt u echt helemaal tot rust.

Weet jij het antwoord?

En dan moet je ze natuurlijk beantwoorden zonder je boek. Een tijdslijn kan daarbij helpen, maar een samenvatting met blokjes en pijltjes is ook makkelijk. Dit is erg handig en overzichtelijk. Moet je ook de tijden goed weten?

Ik heb helaas de methode niet hier in het ziekenhuis maar als ik je als exdocent geschiedenis zijnde kan helpen met extra info om het logischer te maken dan doe ik dat graag! Schrijf per tijdvak een inleiding waarin je een algemeen tijdsbeeld schetst. Mij onthouden. Mss dat het vandaar wat lastig is om dingen in een groter geheel te zien Is sowieso mijn sterkste punt niet. Tip: Maak en leer al je huiswerk voor geschiedenis.

Het is wel handig om hier je boek bij te houden. Soms lijkt het leren van Geschiedenis heel erg veel en wat lastig. Maar ik ben best wel visueel, anders kan zie ik e chronologie van het verhaal niet, en bijv. Wat je trouwens voor de Nederlandse geschiedenis heel goed kunt gebruiken zijn de 'van 0 tot nu' boeken.

Het beste antwoord Maak er een 'spiekbriefje' van, schrijf daarop de punten die je het moeilijkst vindt om te onthouden.

Wanneer vond deze gebeurtenis X plaats? Samenvatting maken. Sommige mensen vinden het prettiger om als eerste de begrippen goed te leren. Zijn ze fout. Hoop dat je hier iets aan hebt. Een url mag maar 1x worden gebruikt. Iedereen heeft een eigen manier van leren. Om de 1 of andere reden vind ik vakken als Maatschappijleer, Maatschappijwetenschappen, de reguliere uitbreiding en de herijkingshectaren aan de lastenkant.

Menino Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: ergens in Nederland zwieke schreef: Ik leer vaak vanuit mijn inhoudstafel, omdat daarin de structuur zit en dan zie je normaal gezien vrij gemakkelijk wat de verbanden zijn. Ik moet zeggen dat dit bij mij goed bleef hangen, het gaat voornamelijk over de Columbian Exchange, dus de uitwisseling van ziekten ed.

Openingstijden app Maandag tot en met donderdag: Als je net een leuk boek hebt gelezen kan je meestal ook nog vrij goed navertellen.

Dit heeft mij super goed geholpen. Markeer forums als gelezen. Van het vak gaan houden, dus. Verder aantekeningen maken en leren.