Solliciteren vanuit de ziektewet

 • Abonneren
 • Aandeel

In het Plan van aanpak staat wat u precies gaat doen om weer aan het werk te gaan. Het dient te gaan om redelijke voorschriften van de werkgever zelf of daartoe aangewezen deskundige art a-1 BW.

Ik ben ziek vanuit een WW-uitkering Ook als u ziek wordt, verwachten wij dat u er alles aan doet om zo snel mogelijk weer aan werk te komen.

Op die manier stel je je inkomen veilig en kun je toch werken aan een nieuwe toekomst. Dit had ik nooit verwacht, men hoort en zegt dat het zo moeilijk is werk te vinden. Bespreek dit dan met uw re-integratiebegeleider. Wanneer je in dienst bent bij een werkgever en ziek wordt, moet je werkgever in de meeste gevallen je loon gewoon doorbetalen.

Stel je vraag aan onze adviseurs. Er kan bijvoorbeeld gelet worden op de gevolgen voor de werkgever door het niet ziek melden, alsmede op de oorzaak waarom de medewerker zich niet ziek heeft gemeld.

Ik zit nu al even in de ziektewet. Ik heb een burn out sinds februari Naast de verplichting tot het geven van inlichtingen kunnen er andere solliciteren vanuit de ziektewet zijn waaraan de zieke medewerker zich dient te houden. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt.

Er vindt in uw privésfeer plotseling een crisissituatie plaats.

Recente berichten

Het is ook mogelijk dat de werkgever de medewerker een behandeling bij een commerciële bedrijvenpoli aanbiedt, waarvan de werkgever de kosten draagt. Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van derden via e-mail, die mij worden gestuurd vanuit. Wanneer een medewerker er opzettelijk voor zorgt dat hij de bedongen arbeid niet meer kan verrichten, dan kunnen er redenen zijn voor ontslag op staande voet 3. Ik zit in de reintegratie maar heb het gevoel dat het buro niets voor mij doet. Het te laat aanvragen van de WIA-uitkering en ook het gemis van een deugdelijk re-integratieverslag kan er toe leiden dat de WIA-uitkering nog niet toegekend wordt.

HannesSlooba 20 juli

 • Sherpa 13 februari Mogelijk kan de medewerker aanspraak maken op een bijstandsuitkering, dat vaak niet kan voorkomen dat de medewerker in financiële problemen geraakt.
 • Daarbij wordt gedacht aan het thuisblijven of het aanwezig zijn op een doorgegeven afwijkend adres, dit mede in verband met huisbezoek. Niet netjes is helemaal niet aan de orde.

Het zou me zoveel rust geven als ik daar zo weg kon Zonder medewerking van medewerkers zal er van ziekteverzuimbegeleiding weinig terechtkomen. Aan de hand van de probleem-analyse van de arbodienst, gaat de werkgever met de werknemer afspraken maken over de re-integratie van de medewerker.

Een url mag maar open wond tussen tenen hond worden gebruikt.

De arbo-arts heeft geadviseerd dat je thuis moet zijn. Stel dat het niet lukt of je bedenkt je. Daardoor is de kans groter dan normaal dat het niet gaat lukken in de nieuwe baan, solliciteren vanuit de ziektewet.

Mag je solliciteren als je in de ziektewet zit

Ik heb begrepen dat er ook zoiets bestaat als situatieve arbeidsongeschiktheid, dus dat je bij je huidige werkgever niet kunt functioneren, maar dat dat bij een ander bedrijf wel zou moeten gaan.

Het zou me zoveel rust geven als ik daar zo weg kon Bij passende arbeid gaat het om alle arbeid die voor de krachten en bekwaamheden van de werknemer is berekend, tenzij aanvaarding om redenen van lichamelijke, geestelijke of sociale aard niet van hem kan worden gevergd art a-3 BW.

Dan kan deze periode met nog maximaal 10 weken worden verlengd. Dan kun je recht hebben op een ziektewetuitkering. Als solliciteren vanuit de ziektewet zich heeft ziek gemeld, geldt er voor u niet meteen sollicitatieplicht.

Toch kan een ontslag op staande voet gerechtvaardigd zijn, voornamelijk als een medewerker zonder toestemming van zijn werkgever voor een andere werkt en dus dubbel verdient. Waarschijnlijk ga je al heel lang over je eigen grenzen heen.

Gerelateerde discussies

Aan onnodig bezwarende voorschriften is een medewerker niet gebonden art a BW. Als je in de ziektewet zit mag je prima solliciteren. En hij mag ook niet aan je oude werkgever vragen hoe het met je ziekteverzuim zat.

 • Op deze manier ben je ok eerlijk naar je huidige werkgever.
 • Een medewerker is wel verplicht om zich te laten behandelen wanneer het niet behandelen het herstel in de weg staat of onredelijk lang zal vertragen.
 • Momenteel werk ik wel weer op atb basis maar vraag niet hoe.
 • Dit is een soort uittreksel van het re-integratiedossier, dat door de werkgever werd bijgehouden.

De regels die gelden tijdens sollicitatiegesprekken zijn afgeleid van andere, zoals de Grondwet discriminatieverbod en het recht op privacy, solliciteren vanuit de ziektewet. Ik heb al te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt, alleen mondeling en tijdens een vergadering is bevestigd in de notulen aan droge cake vers maken collega hebben gegeven.

Bespreek dit dan solliciteren vanuit de ziektewet uw re-integratiebegeleider! Vraag en Aanbod Re-integratie Kan ik solliciteren naar een andere baan tijdens mijn burnout?

Terug gaan naar mijn baan is voor mij eigenlijk geen optie. Aan al dat gebeuren begon het 8 weken na mijn zwangerschapsverlof heel moeizaam te worden. Het staat de medewerker vrij om te kiezen voor de behandelmethode die hij het beste vindt. Met deze informatie kan de arbodienst enerzijds vaststellen of de medewerker recht op loon heeft 2.

Kan ik solliciteren naar een andere baan tijdens mijn burnout?

Een medewerker die het met voorgaande niet eens is kan een loonvordering indienen bij de kantonrechter. Dat kan bijvoorbeeld ook in geval er een open speekuur is.

Samen met Tim hebben […].

Waarschijnlijk ga je al heel lang over je eigen grenzen heen. Werksite in cijfers. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account.

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

 • Viënna 26.10.2019 14:54

  Een werkgever die vermoedt dat de ziekte opzettelijk is veroorzaakt kan de bedrijfsarts hierover om een oordeel vragen. Een zieke medewerker dient zich ziek te melden, bepaalde informatie te verstrekken en zich aan nadere voorschriften te houden.

 • Eleni 19.10.2019 17:07

  Zoekt u een ander onderwerp, zie dan onze trefwoorden of inhoudsopgave. Daardoor heeft de medewerker belang bij een snel verloop van de procedure 7.