Wat te doen in alkmaar en omgeving

 • Abonneren
 • Aandeel

Meer bekijken. Wie zijn wij? Meer informatie over de Alkmaarse Kaasmarkt vind je op: www.

Log in voor reisupdates en om berichten naar andere reizigers te sturen. Een week waarin Alkmaar zijn vrijheid viert en waar, op een feestelijke manier, aandacht wordt gegeven aan een uniek stukje Alkmaarse geschiedenis.

Zwembad De Hout. Nog steeds kun je tussen april en september naar de wekelijkse traditionele kaasmarkt. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen te beheren. Bezienswaardigheden en monumenten.

Inloggen Lid worden. Je waant je even in een andere wereld. Er staan geen spelden in het zichtbare kaartgedeelte! Op zaterdag 28 september kun wat te doen in alkmaar en omgeving tot maar liefst. Tip: al je opgeslagen plekken kun je hier vinden in Mijn reizen! Je kunt ook naar het meest moderne filmhuis van Nederland, bij het Filmhuis Alkmaar. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen te beheren.

Doordat het centrum knus en compact is kun je de meeste bezienswaardigheden, historische gebouwen, leuke winkelstraten en heerlijke restaurantjes te voet ontdekken tijdens een stadswandeling. Bezoekers uit de hele wereld komen dit schouwspel bewonderen op het Waagplein.
 • Op die manier leer je van alles over de Alkmaarse historie en de helden van weleer die de stad groot hebben gemaakt. Het weer in Alkmaar Maand.
 • Een middag vol live muziek, een popquiz, kinderactiviteiten enz.

Wedden dat de stad vanaf het water gezien nóg mooier is? Stadswandelingen maken zijn altijd erg leuk, maar soms misschien een beetje saai. TripAdvisor LLC is niet aansprakelijk voor de inhoud op externe websites. Dit wordt elk jaar op 8 oktober nog groots gevierd. Maar denk ook eens aan de stad Alkmaar! Naar Evenement.

Meer weer voor Alkmaar. Door op de website te klikken of door erop te navigeren, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Profiel Lid worden. TripAdvisor LLC is niet aansprakelijk voor de inhoud op externe websites. Deze knusse stad staat bekend als kaasstad, maar heeft nog veel meer bezienswaardigheden te bieden dan deze Hollandse specialiteit.

Wil jij de HotelSpecials nieuwsbrief ontvangen?

Maak een mooie stadwandeling waarvoor je bij de VVV het boekje haalt, zodat je de meest bijzondere plekjes van Alkmaar ontdekt. De binnenstad van Alkmaar en het Westerhoutkwartier zijn beschermd stadsgezicht met oude grachten met huizen uit de 16de tot de 19de eeuw, en acht hofjes. Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. Onderweg kom je de leukste pleinen en gezellige terrassen tegen waar je lekker kunt neerstrijken om even bij te komen, waarna je je stadswandeling weer kunt vervolgen!

Historische wandelgebieden 1. Bekijk 2 ervaringen. TripAdvisor LLC is niet aansprakelijk voor de inhoud op externe websites. Verder was Alkmaar een rijke stad in de 17de eeuw en dat is nog steeds te zien in de gezellige binnenstad. Hier lees je meer over de voordelen van de AlkmaarPas?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Niet accepteren Alleen functioneel Volledig. Daar vlakbij ligt het Hof van Sonoy , toch wel het bekendste in Alkmaar. Ook voor shopaholics In Alkmaar is het prettig winkelen, want niet alleen de grote winkelketens zijn hier goed vertegenwoordigd, maar daarnaast vind je genoeg bijzondere boetiekjes. De Alkmaarder heet dan in de volksmond ook wel kaaskop, hoewel ik niet zeker weet of dat als compliment of scheldwoord wordt beschouwd.

Ben je een echte vleesliefhebber. Natuurgebieden en parken, wat te doen in alkmaar en omgeving. Bij een dagje weg of een citytrip denk je al snel aan grote steden als Amsterdam en Maastricht. Leun el tawheedmoskee in amsterdamwest en geniet van al het moois dat Alkmaar te bieden heeft vanuit de rondvaartboot.

Dat kan op zaterdag 21 september op het evenemententerrein op de Olympiaweg. Wedden dat je snel weer terugkomt. De Hoornse Vaart. Kinderen leren het vak van kaasdrager en alles wat daarbij komt kijken.

Het weer in Alkmaar

Inloggen Lid worden. Lees meer. De BergermeerRun is een hardloopevenement met 3 afstanden, 5 km, 10 km en de kidsrun.

In de 15de eeuw werd er begonnen met de huidige kerk in Brabantse gotiek. Stedelijk Museum Alkmaar. Niet accepteren Alleen functioneel Volledig.

 • Savana 11.10.2019 17:10

  Culinaire ervaringen.

 • Marjory 15.10.2019 13:56

  Van 28 september tot en met dinsdag 8 oktober viert Alkmaar de Victoriefeesten.

 • Aviva 14.10.2019 02:43

  Stadswandeling Alkmaar voor kleine groepen.