Auto op de zaak zetten zzp

 • Abonneren
 • Aandeel

In 10 stappen een webshop starten Is het beginnen van een webshop een goed idee? Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud.

De afgelopen jaren is de bijtelling steeds eenvoudiger geworden. Slechts in zeer bijzondere omstandigheden kan met toestemming van de Inspecteur de keuze teruggedraaid worden. Zakelijke kilometers met je privé auto voor de inkomstenbelasting Bij deze optie kies je om geen auto van de zaak te rijden.

Let wel, alleen kosten voor zakelijk rijden zijn aftrekbaar, privé niet. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en hebt geen omkijken naar verzekeringen, reparatiekosten en dergelijke.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Daarnaast mag je afschrijven auto op de zaak zetten zzp een hoger bedrag. Een overzicht van hoe en waarom. Stelregel is dat bij aanschaf van een nieuwe auto het vrijwel altijd voordeliger is om de auto bedrijfsmatig aan te schaffen. De voordelen: De auto zelf is het onderpand.

Ik heb een eenvoudige vraag die ik niet beantwoord krijg:   Als ik een youngtimer auto van 15 jaar of ouder 'op de zaak' wil zetten, wat betekent dat dan precies als ik een eenmanszaak heb?

Ik schaf een nieuwe auto aan en zet die op de zaak

De bijtelling wordt namelijk berekent over de nieuwwaarde cataloguswaarde. Dan kunt u immers de zakelijke kilometers aftrekken en is er geen bijtelling. Voorbeeld 2: je rijdt per jaar Bij een relatief hoge bijtelling kan het voorkomen dat deze hoger is dan de werkelijke kosten. Het is een keuze die bijna elke zzp'er moet maken: blijf ik mijn auto privé rijden of zet ik 'm op de zaak? Je kan jouw eigen vermogen gebruiken voor je kernactiviteiten.

Overigens heb je geen keuze als je minder dan kilometer per jaar voor privé-doeleinden rijdt.

 • Meer opdrachten met een sterke eerste indruk Personal branding Page 1 Created with Sketch.
 • Wanneer gebeurt dat en door wie? Let op: voor de btw geldt woon-werkverkeer als privégebruik!

Kies je voor kopen uit eigen middelen of financial lease, dan profiteer je bijvoorbeeld van:. Voorbeeld 1: je rijdt per jaar Je mag die niet als aftrekpost voor je eenmanszaak gebruiken. Op zich kan het wel, maar alleen onder uitzonderlijke omstandigheden.

Let op : Vind je de aanschaf van een auto een te grote kostenpost in n keer.

Nog geen account?

Auto van de zaak of privé? De auto voor de btw op de zaak zetten is vrijwel altijd gunstig. Nu had de boekhouder onlangs een verrassing voor me en vertelde me dat ik dit niet kon doen zoals ik me dat had voorgesteld omdat ik de auto niet meteen als bedrijfs auto had aangemerkt in mijn boekhouding en dus eerst een stevige bijtelling had betaald op voorgaande periode vanaf moment van aanschaf tot de bijtellingsvriendelijke leeftijd van 15 jaar.

Bewaar artikelen, notities en checklists, auto op de zaak zetten zzp. Lees meer over de bijtelling. Als je meer dan kilometer per jaar aan privritten maakt, dan krijg je te maken met bijtelling. Je kunt er als zzp'er ook voor kiezen om de auto die je priv rijdt op de zaak te zetten. Dan moet je je auto op naam van de zaak zetten! Dus als jij in januari een andere auto koopt dan kan het als je gebruik maakt van standaard uitstel voor de IB aangifte tot september duren voordat de fiscus weet dat jij een andere zakelijke auto hebt.

Tweedehands auto, zo trekt u de btw af

Nog geen account? De inbreng gaat dan tegen de waarde in het economisch verkeer. Check hier de tarieven voor bijtelling in In ruil hiervoor ontvang je toegang tot downloads, kortingen en waardevolle beloningen!

Inloggen Ik heb al een account.

 • Bijtelling voor privégebruik auto Als je privé een auto van je bedrijf gebruikt heb je daar privé voordeel van.
 • Als je jouw privéauto gebruikt voor het bedrijf dan kan je alle zakelijk gereden kilometers declareren bij jouw eigen bedrijf.
 • Dit is inclusief parkeerkosten.
 • Je hoeft niet in één keer een groot bedrag op tafel te leggen.

Mijn boekhouder wist hier van maar heeft dit tot op heden niet aan mij gemeld, moest hij nu wel doen daar ik bezienswaardigheden berg en dal nederland stukken van in orde heb laten maken om aangifte te kunnen doen.

Je mag dan de btw van je zakelijke autokosten bij btw-aangifte toevoegen. Posted July 29, Zakelijke kilometers met auto op de zaak zetten zzp priv auto voor de btw Bij deze optie heb je dus gekozen om je auto in priv te houden. Nu had de boekhouder onlangs een verrassing voor me en vertelde me dat ik dit niet kon doen zoals ik me dat had voorgesteld omdat ik de auto niet meteen als bedrijfs auto had aangemerkt in mijn boekhouding en dus eerst een stevige bijtelling had betaald op voorgaande periode vanaf moment van aanschaf tot de bijtellingsvriendelijke leeftijd van 15 jaar!

Zoals de aanschafprijs en afschrijvingskosten van de auto. Vaak kiest de zelfstandige ondernemer dan voor de fiscaal gunstigste keuze, auto op de zaak zetten zzp. Heb je binnenkort een zakelijke auto nodig. Spring naar de content Auto van de zaak of priv.

Eenmalige keuze

Het bedrag van de bijtelling mag nooit hoger zijn dan de totale autokosten inclusief afschrijving per jaar. Mocht het zo zijn dat je meer dan km per jaar privé rijdt en toch met terugwerkende kracht de auto zakelijk wil etiketteren, dan zou je nog kunnen kiezen om alle aangiftes voor die jaren opnieuw "gecorrigeerd" in te dienen.

Anders mag je zelf kiezen. Ik schaf een nieuwe auto aan en zet die op de zaak Een auto van de zaak heeft een aantal belangrijke fiscale voordelen.

De correctie is 2,7 procent van de catalogusprijs, zijn alle kosten weliswaar aftrekbaar. Als u dit doet, maar kan ook op het werkelijke privgebruik gebaseerd worden. Wil je meer belastingtips. Auto auto op de zaak zetten zzp de zaak Het hebben van een auto van de zaak jouw eigen bedrijf heeft als voordeel dat je alle kosten van de auto kunt boeken als zakelijke onkosten.

 • Louka 28.07.2019 01:50

  Onze adviseurs kunnen je helpen! Je kunt het zakelijk gedeelte van gebruik en onderhoud aftrekken.

 • Daryll 28.07.2019 11:43

  Het is hierbij wel belangrijk dat je een goede rittenadministratie bijhoudt.

 • Ariana 27.07.2019 06:38

  Het aankoopbedrag mag je niet in één keer afschrijven. Actuele dossiers.