Heb ik recht op een bijstandsuitkering als mijn partner werkt

 • Abonneren
 • Aandeel

Misschien verandert uw uitkering dan. Dat kan de gemeente pas bekijken als de scheiding helemaal geregeld is.

Zoals voor de huur en voor gas, water en elektriciteit. Uw gemeente bepaalt wat zij verstaat onder een langdurig laag inkomen. Als u niet als zelfstandige kan worden gezien, dan kunt u wel recht hebben op een bijstandsuitkering. Misschien moet u na de verhuizing van uw kind toch naar werk gaan zoeken. Niet alle volwassenen tellen mee voor de kostendelersnorm.

In deze situatie verandert er dus niets. Waarschijnlijk krijgt u dan ieder een uitkering voor een alleenstaande of een alleenstaande ouder.

Zie verder " U heeft een eigen huis "? U was daar namelijk gaan wonen, toen u nog een hoger inkomen had. Uw wat is een generatiestudent na de scheiding Uw situatie Uw recht op bijstand U verkoopt de woning die u samen met uw ex-partner heeft gekocht. Is de kostendelersnorm op u van toepassing indien een hulpbehoevende woont op uw terrein.

Kan ik bijstand aanvragen.

Heeft u nog geen bijstandsuitkering en gaat u scheiden? Over deze site Over Rijksoverheid.

Voldoet maar één van beide partners aan de voorwaarden voor bijstand? Dit geldt alleen als u getrouwd of geregistreerd partners bent en niet als u samenwoont. Of als u bent ontsnapt; als u kort verlof heeft van een gevangenisstraf. Partneralimentatie Heeft u voor uzelf niet genoeg geld om van te leven?

Als dat inkomen boven of gelijk aan het minimumloon is, heb je geen recht op bijstand.

 • Omdat u zorgtaken heeft, of omdat er medische redenen zijn. Heeft u nog geen bijstandsuitkering en gaat u scheiden?
 • Voor de bijstand hoort uw pleegkind namelijk niet bij uw gezin. Peter en Monique hebben een LAT relatie en hebben ook twee kinderen.

Na uw verhuizing heeft u waarschijnlijk recht op een ander hoger uitkeringsbedrag. Machtiging bankpas Heb leuke nederlandse camping in duitsland een bijstandsuitkering en ben je gemachtigd geldzaken te regelen met een bankpas.

Daarbij kunnen zij een uitzondering maken voor mantelzorgers en mensen die al veel vrijwilligerswerk doen.

Het vinden van werk of een geschikte opleiding of een traject gaat immers vr. Partners die duurzaam gescheiden van elkaar leven kunnen dus recht hebben op bijstand. Denkt u dat uw nieuwe partner misschien geen recht heeft op bijstand.

Antwoord op vragen over het sociaal domein

Ook niet als u met hen in hetzelfde huis woont. Dus in de basisregistratie personen BRP. Dan is daarna uw uitkering niet meer te leen.

Wat gebeurt er met uw uitkering als u verhuist?

Misschien kunt u daar  bijzondere bijstand voor krijgen. Als u bijstand aanvraagt of ontvangt, is uw leefsituatie van belang voor de hoogte van uw bijstandsuitkering. Zij gaan apart van elkaar wonen maar zien elkaar nog zeker drie keer per week en gaan ook nog samen bij vrienden op bezoek en een enkele keer samen op vakantie.

Wat gebeurt er met uw uitkering. Ook dan bent u verplicht uw samenwonen of trouwen aan de gemeente te laten weten.

Formulier verzoek dossierinzage. Dat is de inlichtingenplicht. Plaats reactie. U bent verplicht om dat aan de gemeente te laten weten. Om te bepalen of u recht heeft op bijstand bekijkt uw gemeente ook of u niet te veel vermogen bezit.

Is uw kind nog geen 18. Dat geldt ook voor kinderalimentatie, heeft u recht op een uitkering? Hoe meer kostendelende huisgenoten, dan verandert uw leefsituatie. Heeft u al een uitkering. Zoek binnen Rijksoverheid. Zolang u samen blijft wonen bent u voor de bijstand gehuwd. Als u stopt met samenwonen, zolang uw kind nog geen 18 is.

Ik heb een relatie

Uw gemeente kan onderzoeken of u daadwerkelijk gescheiden leeft. En of u een deel van de uitkering die u kreeg moet terugbetalen. Ik zoek werk Vacatures Solliciteren en werk zoeken Eigen bedrijf starten Toon alle onderwerpen.

Indien u meer informatie wenst kunt u zich het beste tot uw gemeente wenden. U krijgt dan de helft van het uitkeringsbedrag voor gehuwden. Daarom geldt de kostendelersnorm in alle meerpersoonshuishoudens. Hoeveel u dan precies krijgt leest u op: Hoogte en betaling.

 • Belinda 27.07.2019 08:03

  Uw uitkering blijft dan hetzelfde. Ze zijn teveel gehecht aan hun woning.

 • Stefanus 28.07.2019 19:36

  Of de partner van de volwassen zoon of dochter.

 • Cornel 30.07.2019 05:20

  Dit heet een meerpersoonshuishouden. Na uw verhuizing heeft u daar misschien wel recht op.