Hoe kun je een soa voorkomen

 • Abonneren
 • Aandeel

Omdat je nooit zeker kunt zijn dat degene met wie je vrijt geen hiv of andere soa's heeft. Soa Aids Nederland gebruikt cookies om het surfgedrag op de website te analyseren en zodoende verbeteringen aan te brengen op gebruiksvriendelijkheid. Hepatitis C is een leverinfectie die wordt veroorzaakt door een virus en op den duur kan leiden tot leverziekte en leverkanker.

Laat het condoom dan pas weg als je allebei een soa-test hebt gedaan en behandeld bent indien nodig. Soa's worden vooral overgedragen via sperma, vaginaal vocht, bloed en contact tussen de slijmvliezen. In sub-Saharaans Afrika , waar hiv aanzienlijk meer voorkomt, is besnijdenis een manier om de kans op een hiv-besmetting te verlagen.

Een onbehandelde chlamydia kan ernstige gevolgen hebben, zoals een ontsteking in bijbal, prostaat en eileider. Je slijmvliezen kunnen geïrriteerd raken en dunner worden. Vrijen met bescherming is makkelijker als je goed bent voorbereid.

Daarnaast zijn er medicijnen die op verschillende manieren Bij anale seks is de kans groter dan bij vaginale seks.

Snel starten met een behandeling heeft grote voordelen: je blijft gezonder en hebt veel minder kans om hiv op hoe kun je een soa voorkomen anders over te dragen. f gebruik condooms of maak ze tussendoor goed schoon. Bij pijpen en beffen is er een klein risico op overdracht. Vrijen met bescherming is makkelijker als je goed bent voorbereid.

 • Was deze pagina nuttig?
 • Dan bescherm je je WEL tegen soa's of zwangerschappen.

Hoe kun je het krijgen?

Waarmee loop je kans op een Het risico op een soa-besmetting daalt ook als je een condoom of beflapje gebruikt bij orale seks   pijpen en beffen. Testen kan je het beste doen drie maanden na het laatste onbeschermd sekscontact. Klachten Mannen hebben vaak duidelijke klachten, een 'druiper': pusachtige afscheiding uit de plasbuis die geel of groen van kleur is, en pijn of irritatie bij het plassen.

Download deze video Filmbestand mp4, minuten, 25mb Geluidsbestand mp3, minuten, 4mb Ondertitelingsbestand srt, 4kb © NHG Disclaimer. Yo uso la píldora, tú un preservative.

 • Gerelateerd Hulp en info over soa's en hiv Besmetting met soa's Soa's en orale seks Soa-test. Bij vrouwen is een uitstrijkje uit de vagina iets betrouwbaarder dan urineonderzoek.
 • Vrouwen kunnen soms last hebben van veranderde vaginale afscheiding of bloedverlies na de seks of pijn bij het plassen, maar hebben vaak geen klachten. Gebruik je een vibrator, dildo of ander speeltje?

Daar wordt bekeken of je in aanmerking komt voor hiv-remmers, een zogenoemde PEP kuur. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt vrijen, hoe kun je een soa voorkomen. Ook door gedeeld gebruik van dildo's en seksspeeltjes kan het overgedragen worden. Kies voor je eigen gezondheid n die van je partner. Dit kan door onderzoek van urine bij mannen of door middel van een uitstrijkje uit anus of keel.

Hoe bescherm je je tegen een soa en/of hiv?

Tongzoenen en elkaar met de vingers bevredigen is over het algemeen veilig. Door te vrijen met condoom én de pil of een ander voorbehoedsmiddel zoals het spiraal , de ring of een hormoonstaafje. Bedenk van tevoren hoe en wanneer jij over condooms wilt beginnen; wees eerlijk.

Vaak is dat in de endeldarm en soms op de penis. Denk van tevoren goed na hoe je het wilt aanpakken. Het is onveilig als er contact is tussen de slijmvliezen van de penis, de anus, aftrekken, Internationaal. Je kunt chlamydia ook krijgen van vingeren, hoe kun je een soa voorkomen, zoals gramfeed, Geraspte schil plus sap dienst bewaken en beveiligen solliciteren een goed gewassen citroen.

Ook met je vingers kan je zo een SOA overdragen.

Waarmee kun je een zwangerschap voorkomen?

Dit is altijd veilig: strelen, knuffelen, masseren tongzoenen, kussen masturberen jezelf vingeren of aftrekken geslachtsgemeenschap met condoom anale seks met condoom met extra veel glijmiddel Dit is veilig als je oplet: Elkaar met de hand bevredigen vingeren , aftrekken.

Heb je alleen wisselende sekspartners? Over deze site Disclaimer Privacy beleid Cookies. Wat is onveilige seks? Het is een noodpil, dus je kunt beter normale anticonceptie gebruiken, zoals de pil of het spiraal.

 • Wat is onveilig om te doen en wat niet?
 • Download deze video Filmbestand mp4, minuten, 25mb Geluidsbestand mp3, minuten, 4mb Ondertitelingsbestand srt, 4kb © NHG Disclaimer.
 • Bij een acute infectie kun je klachten hebben van bijvoorbeeld geelzucht, misselijkheid en vermoeidheid, maar de meeste mensen ontwikkelen geen klachten.
 • Wat vind je wel fijn en wat vind je niet fijn?

Zit je bijvoorbeeld met je vingers in de vagina van je partner en daarna direct in je eigen vagina, dan kan dat wel soa overdragen. Klachten Een chlamydia-infectie geeft meestal geen klachten.

Dan kan je via de huisarts een andere noodpil krijgen EllaOneof een noodspiraaltje laten plaatsen. Je vrijt veilig door te neuken met een condoom en de pil. Voor allebei, hoe kun je een soa voorkomen. Vaak is dat in de endeldarm en soms op de penis. Heb je een nieuwe vaste relatie. Bij vrouwen is een uitstrijkje uit de vagina iets betrouwbaarder dan urineonderzoek.

Je vrijt alleen met elkaar of je vrijt met anderen altijd veilig. Bij  orale seks  is het risico op hiv-besmetting relatief klein als het mondslijmvlies intact is en als er geen bloed of sperma in de mond komt. Voor dit laatste kun je een opengeknipt condoom of een beflapje gebruiken.

Bij  orale seks  is het risico op hiv-besmetting relatief klein als het mondslijmvlies intact is en als er geen bloed of sperma in de mond komt. Voor een aantal soa's bestaat er een vaccin dat je beschermt tegen een besmetting.

Tot het einde behandeling is het beter om geen seks te hebben, om te voorkomen dat partners elkaar steeds opnieuw besmetten, 051197) F?

 • Mylou 24.07.2019 08:50

  Dit kun je meestal zelf afnemen met een speciaal wattenstaafje.

 • Djustin 21.07.2019 00:36

  Veel jongeren vinden het lastig om over veilig vrijen te praten. Testen kan je het beste doen drie maanden na het laatste onveilige sekscontact.

 • Cas 19.07.2019 09:06

  Laat je daarom elk half jaar weer testen, zeker als je wisselende partners hebt. Heb je seks gehad zonder condoom en zonder de pil of een ander anticonceptiemiddel?