Hoe werkt een ct scan van de buik

  • Abonneren
  • Aandeel

Om ervoor te zorgen dat het contrastmiddel uw lichaam zo snel mogelijk weer verlaat, adviseren wij u 2 liter vocht én een kop bouillon te drinken op de dag vóór het onderzoek en op de dag van het onderzoek. Het contrastmiddel kan bij bepaalde patiëntengroepen een verhoogd risico geven op een allergische reactie of nierschade.

Als u een verdunde contrastvloeistof moet drinken Telebrix Gastro® , krijgt u die mee op de polikliniek wanneer u de afspraak maakt.

De CT-scanner werkt met dezelfde röntgenstralen als bij een 'gewone' röntgenfoto. Om een goede afbeelding van de buik te krijgen is een contrastmiddel nodig.

Schakel scripts in en laad deze pagina opnieuw. De Ct-scanner maakt een zoemend geluid. Alle rechten voorbehouden.

Na het onderzoek. Iedereen staat altijd en overal bloot aan straling. Tijdens het onderzoek moet u stil blijven liggen. De beelden worden meteen door de computer berekend en vastgelegd. Een CT-scan onderzoek duurt vaak 10 tot 20 minuten! Indien u moeite hebt met de smaak van de contrastdrank kunt u hem het beste koud drinken! Ook risico's en bijwerkingen zijn in algemene zin beschreven!

  • U moet op uw rug op de onderzoeksbank gaan liggen. U moet met de armen omhoog liggen.
  • Of u haalt het middel af op de dienst Radiologie.

Meest gezocht:

Een mens krijgt maar 16 procent van alle straling in zijn leven binnen door medisch onderzoek. Als er geen metaal in uw kleren is verwerkt, mag u deze aanhouden. U heeft in deze gevallen een verhoogd risico op complicaties. Diabetes en een CT-scan Heeft u diabetes, meldt dit dan altijd aan de arts. Door straling loop je namelijk een - héél klein beetje - verhoogde kans op kanker.

Door veel te drinken, raakt u het contrastmiddel zo snel mogelijk weer kwijt.

Is het onderzoek pijnlijk. Voor het onderzoek gaat u op de rug op de tafel van het CT-toestel liggen. U kunt dit onderzoek krijgen bij deze aandoeningen. Een CT-scan van de buik maakt een overzicht van de organen, weefsels en vaten in de buik? Het is niet nodig rekening te houden met eten en drinken voor het onderzoek. Tijdens het onderzoek voelt u de onderzoekstafel hello kitty games lunchbox schuiven.

De voorbereiding thuis

Op die manier wordt een hele serie gedetailleerde afbeeldingen gemaakt. We bezorgen de medische beelden en het radiologisch verslag aan uw verwijzende arts. Dit onderzoek kun je beter niet ondergaan als je claustrofobisch bent. Het contrastmiddel dat in uw arm gespoten wordt kan in een zeer zeldzaam geval een allergische reactie geven.

Medicatie mag u wel innemen. CT-scan onderzoek van de buik of de longen Wat is een CT-scan. De laborant schuift u in de opening van het apparaat.

Na het maken van de scan, mag je gelijk weer naar huis. Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. De minste beweging kan de beelden onbruikbaar maken?

Specialisme

In de CT kamer krijgt u een bekertje contrastmiddel te drinken. Een MRI-scan werkt echter niet met röntgenstralen, maar met een sterk magnetisch veld en radiogolven. De beelden worden meteen door de computer berekend en vastgelegd.

U krijgt ter voorbereiding op het onderzoek een flesje contrastdrank Tlbrix Gastro mee? Het onderzoek duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. Lukt dit niet, observeren u tijdens het onderzoek. Algemene adviezen Contrastmiddel is belastend voor uw nieren. Volg ons. Maar de arts houdt je vanachter glas goed in de gaten en kan via een luidspreker gewoon met je praten. Wat is een CT-onderzoek.

CT-scan buik

Het belangrijkste voordeel is namelijk, dat je ziektes als kanker en longontsteking juist in een vroeger stadium kunt ontdekken. Tijdens het onderzoek. Het contrastmiddel verlaat het lichaam via de urine en ontlasting.

Tijdens het onderzoek. De bron geeft een bundel rntgenstraling af. De contrastvloeistof, die u tijdens het onderzoek krijgt toegediend via het infuus, heeft mogelijk ook invloed op uitslagen van urineonderzoek.

  • Mauritz 04.08.2019 11:39

    U kunt op eigen gelegenheid naar huis gaan. Het kan zijn dat de radioloog een andere methode kiest, die beter aansluit bij uw situatie.

  • Marija 03.08.2019 18:10

    Op de hoogte blijven? Als we het middel injecteren, kan u een warmtegevoel gewaarworden.