Hortensia stekken in de winter

  • Abonneren
  • Aandeel

Hoe en wanneer moet ik mijn appelboom snoeien? Top tien giftige kamerplanten Friday, August 9,

De bovenste bladeren mogen eruit steken. Ze mogen natuurlijk niet uitdrogen, dus regelmatig even controleren en zo nodig water geven. Ik geloof dat er 2 stuks niet meer uitgslagen zijn. Dankjewel voor de tip, inderdaad de grootste wind dat merk ik hier ook in de tuin.

Graaf de plant ruim uit met zoveel mogelijk kluit en wortel. Je kunt de stekken eerst in stekpoeder dopen tot ongeveer 2,5 centimeter , maar echt nodig is het niet.

De planten kunnen zo luchten. Vita Wednesday, maar op basis van beschikbaarheid, omdat wij geen toekomst meer hortensia stekken in de winter hen zien, zeer korte stoppels. Oh wat leuk, Den Hoorn. Maar ik ben akkoord hoor. Zelfs in een bierflesje op voorwaarde dat het uit gekleurd glas bestaat.

  • In het voorjaar als de knoppen onder de oude bloemhoofden uitlopen knipt u de bloemen vlaak boven de uitlopende knop af.
  • Takken die tijdens het voorbije seizoen zijn gegroeid zijn het optimale stekhout.

Voeg een reactie toe

De hortensia is jaarrond te stekken, al wortelen de stekken in de zomerperiode het makkelijkst. De volgende raad ik je van harte aan:. Zomerstek - Dit heb je nodig zaai- en stekgrond of potgrond grind of grof zand eventueel stekpoeder kleine terracotta of plastic plantenpotten plastic zakjes kleine stokjes of satéprikkers elastiekjes teiltje water stek- of snoeischaar.

Populaire vragen in deze categorie. Ze slaan in de lente wel weer opnieuw uit, als het blad bevriest.

Eventueel kun je de stekken eerst in een bewortelingshormoon dippen maar echt nodig is het niet, wel is het raadzaam om de stek onder glas of onder een plastic zakje te plaatsen! Als ik die potjes zie met die gezonde glimmende blaadjes wil ik dat ook gaan doen De stengel doorknippen en de jonge plant voorzichtig uitgraven en verplaatsen.

Marjanne 25 juni om Voor het nemen van zomerstekken kies je takken die dit jaar niet gebloeid hebben en die niet bruin en houtig zijn, hortensia stekken in de winter.

Vermeerderen

Net onder de bladknoop bevinden zich namelijk de cellen die wortels kunnen vormen; Knip de onderste bladeren van de stek af en de bovenste bladeren voor de helft. Men kan ook stekken op vorige manier en de pot met stek in een doorschijnende afgesloten plastiekzak zetten met op de bodem een weinig water.

Gewoon in de volle grond.

Plaats antwoord. De stengel doorknippen en de jonge plant voorzichtig uitgraven en verplaatsen. En nog iets. Kees de Boon 15 augustus om Met de snoeischaar snij je min of meer rechte takken af.

Klimhortensia

Bekijk dit nummer Koop een los nummer Neem abonnement. Neem hiervoor in de nazomer nieuwe, nog buigzame takken van ongeveer 12 tot 15 centimeter lang. Wat ik prettig vind aan deze manier is dat ik goed kan zien hoe de wortels zich ontwikkelen. Behalve de planten die je in de winter moet stekken, bv de hazelaar, maar das een ander verhaal.

In het voorjaar als de knoppen onder de oude bloemhoofden uitlopen knipt u de bloemen vlaak boven de uitlopende knop af.

De hortensia is ook te vermeerden door afleggen, maar er zijn minder problemen met betrekking tot afrijpen en winterhardheid van de jonge stek, ski uit-accommodaties. Afleggen - Dit hortensia stekken in de winter je nodig hortensia met lage takken spade baksteen. Afbeelding toevoegen. Hydrangea betekent dus watervat en verwijst naar vorm van het vruchtkapsel. Bij H. Van het bovenste bladpaar snijd je de helft weg van elk blad c.

Er zijn mogelijk nog wel andere truukjes die beroepstuinders niet zo maar prijs geven. Maak met de spade de grond onder de tak goed los; Trek de bladeren van de tak tot de basis van de plant, hortensia stekken in de winter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat een reactie achter. Stekpoeder bevat een wortelgroeihormoon. Tegenwoordig steek ik gewoon stukken steel met een of twee ogen in de volle grond. De tuin staat al zo vol.

Polidor Ik stek mijn hortensias op de volgende manier en ze groeien allemaal. Stel je vraag. Zet dan je stekken in stekgrond en duw ze stevig aan.