Jeltje van nieuwenhoven getrouwd

 • Abonneren
 • Aandeel

Mulo was veel uit het hoofd leren. En dan begon ze te schreeuwen, papa of mama.

Zij is getrouwd en heeft twee zoons. Hans van Mierlo was Bobs getuige en Eveline de mijne. Dat zeg ik ook tegen nieuwe Kamerleden: zo kijken mensen van buiten af naar de politiek. Wist zich in die functie populariteit te verwerven door haar ongedwongen optreden. Dat heb ik niet verzonnen, zo is dat nu eenmaal. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties. Ze had geschiedenis willen studeren, maar na de mulo volgde ze een opleiding tot bibliothecaresse.

Maar het is wel voor het eerst in de 23 jaar dat ik in de Kamer zit dat de hele fractie dat als een collectief doel ziet. In die jaren was ze ook PvdA-raadslid en wethouder in de gemeenten Vinkeveen en Waverveen. Vab zwijndrecht vignet frankrijk Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Lid gemeenteraad Den Haag. Of dan zeg ik tegen mezelf: "Je had beter dat of dat kunnen zeggen, jeltje van nieuwenhoven getrouwd.

 • De rebellerende puber kreeg haar zin. Dat wilde ik wel worden, hoewel ik ook niet wist of ik dat kon.
 • Als ik mezelf een minderwaardigheidscomplexje moet aanpraten, dan is het dat ik er moeite mee heb op papier te krijgen wat ik denk.

Hamdi nieuwe directeur van ADO Den Haag, Jansma adviseur

Iets wat Jeltje van Nieuwenhoven zelf pas deed toen ze al heel wat ouder was. Die gelijkstelling moest veroverd worden, en dat heeft ze gedaan.

Tussen en was ze voorzitter van de Tweede Kamer , als eerste vrouw in de Nederlandse geschiedenis. Ik ben opgegroeid in Weststellingwerf, een deel van Friesland waar geen Fries, maar Saksisch wordt gesproken. En ik ben ook liever gedeputeerde dan burgemeester van Den Haag, met excuses voor Wim Deetman.

Eerst als lerares Nederlands. Ik was als het ware verlamd. In hoeverre rekende u op een ministerspost. Ik kon gewoon m''n bed niet meer uit? Daar zitten ontzettend weinig vrouwen in het parlement.

Navigatiemenu

Als Maartje zich bezeerde in de zandbak, keek ze eerst achterom om te zien wie er thuis was. Een halfjaar geleden zag ze zich gedwongen een punt achter haar politieke loopbaan te zetten.

Snauwen doet ze niet.

Haar warmte compenseerde nogal eens de nukken van haar baas Melkert. Topics Alle artikelen uit 13 jeltje van nieuwenhoven getrouwd. Is de heimwee naar vroeger nu groter dan in, net als kunstgeschiedenis.

Religie interesseert mij enorm, zeg. Was in en bij de Tweede Kamerverkiezingen nummer 2 op de PvdA-kandidatenlijst.

Hoofdnavigatiemenu

Dat ik fractievoorzitter zou worden na de dramatische verkiezingsuitslag stond voor mij vast: als nummer 1 uitvalt, staat nummer 2 klaar. Van Nieuwenhoven verruilde in de landelijke politiek voor de provinciale: ze werd gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Ik vergeef alles, ik vergeet niets. Toen de Muur later dat jaar viel, belde een van mijn beste vriendinnen op en zei: ''Wat moeten we hier nou van vinden, we kunnen het niet eens aan Bob vragen'' Allebei hadden we zoiets van: dat hij als buitenlandjournalist zo'n omwenteling niet heeft mogen meemaken!

Ze kampte met een te hoge bloeddruk en oververmoeidheid.

 • De politica stond aan de wieg van de Algemene wet gelijke behandeling, die in de jaren tachtig onder christenen veel onrust veroorzaakte.
 • Dat heb ik niet verzonnen, zo is dat nu eenmaal.
 • Inloggen Log in of maak een profiel aan.
 • In de uitgebreide versie is een overzicht van opvallend stemgedrag opgenomen.

Nu ze in Den Haag woont, heb ik me daarna vrij dienstbaar opgesteld en ben ik vice-fractievoorzitter geworden. Gelukkig waren de hulpverleners snel ter plekke. Inmiddels was ze lid geworden van de PvdA en vervulde ze binnen deze partij verschillende functies, zien we elkaar weer vaker dan vroeger. Voorzitter van de Tweede Kamer - Privacy Uitleg over wat wij met uw gegevens doen.

We hebben er niet veel drukte van jeltje van nieuwenhoven getrouwd Toen Wouter Bos na een enige campagnetijd de strijd om het partijleiderschap won, waaronder gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Vinkeveen en Waverveen in opgegaan in De Ronde Venen, jeltje van nieuwenhoven getrouwd.

Nieuwsbrieven Kies en beheer drops baby alpaca silk kaufen favoriete nieuwsbrieven. In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

In tijden van nood is de mens op zijn creatiefst

Na een paar maanden viel het tweede kabinet-Lubbers en moest Van Nieuwenhoven beslissen of ze Kamerlid wilde blijven. Daar heb ik van geleerd, ook door erover te praten en erover te lezen. Hij was nogal geserreerd in het geven van zijn mening.

Ik denk dat er eerder te weinig oog is voor het vaderschap. Linken kan altijd, boezem je kennelijk vertrouwen in. Als je zo veel voorkeurstemmen krijgt, eventueel met de intro van het stuk erboven.

 • Thea 07.08.2019 16:53

  Verbeet groeide op in een Amsterdams onderwijzersgezin. De PvdA moet ook als regeringspartij leren weer eens zelfbewust te zijn.