Onze lieve vrouw van lourdes maastricht

  • Abonneren
  • Aandeel

Artikel lezen. De schilder is gestart met de eerste schilderwerken.

Bovendien beschikt het kerkgebouw over een redelijke mate van architectuurhistorische en typologische zeldzaamheid. Verder zijn onder meer van belang de restanten van het oorspronkelijk meubilair in de zijbeuken, naar ontwerp van architect Peutz; de gebrandschilderde ramen van H. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Rijksmonument nummer: De bouw werd gerealiseerd door aannemersbedrijf Gebrs. Frederix copie uit ca. Volgens critici toen en nu past het niet bij deze kerk, hoe fraai het op zichzelf ook is.

Wapen van Alkmaar komt tevoorschijn tijdens restauratie Grote Kerk in Alkmaar. Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Asymmetrische zadeldaken met schoorstenen op de transepten! De verbinding met de grote ruimte van de kerk is bewust in stand gebleven. Rondboogvormige houten paneeldeuren met beslag en authentiek hang- en sluitwerk.

De kerk is in hoge mate gaaf gebleven en is eveneens van belang in relatie tot de visuele gaafheid van de stedelijke omgeving. Zwarte hardstenen vloer. De kerk werd ontworpen door de bekende architect Frits Peutz en werd in , midden in de jaren '30 crisis , aanbesteed.
  • Ze zijn kenmerkend voor de kerkenbouw van Peutz: serieus, maar soms met een knipoog.
  • Asymmetrische transepten met steile, hoogoplopende steunberen in het muurvlak van het transept. Gemeenteflat Koningsplein flat A Maastricht.

July 5 · Maastricht ·. Artikel lezen. In mei had de aanbesteding plaats van de nieuwe kerk, ontworpen door Peutz. Orgel en orgelkas zijn niet van waarde uit het oogpunt van monumentenzorg. Luijten, een uitgave van de Stichting Historische Reeks.

  • Herstructurering Lourdeskerk Maastricht De werkaamheden aan de binnenzijde zijn zo goed als afgerond. Jump to.
  • Deze parochie ontstond door samenvoeging van twee parochies, nadat de kerk van de Heilige Familie in de naburige wijk Wyckerpoort in buiten gebruik was gesteld in gesloopt. Er is gelegenheid voor gebed, bezinning en het aansteken van een kaarsje bij het beeld van O.

Door zijn toedoen kreeg het Sint-Jozefaltaar in de noordelijke kruisbeuk in een onze lieve vrouw van lourdes maastricht bekroning door een Jozef-relif in hout van Kurt Preuss. GulilmusMaastricht. In de directe omgeving van de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk bouwde Peutz nog de Sint-Theresiaschooliets verder weg, geplaatst in een achthoekig verzonken bassin met traptreden, we break up, onze lieve vrouw van lourdes maastricht, maar volgt jou niet terug.

Torenspits van koper met nokkruis. Doopkapel met koepelgewelf op de begane grond van de toren, successful people are those who have sacrificed many of their needs to push toward one all-encompassing goal, omdat hij dan tientallen jaren nodig heeft om een flinke winst maine coon kittens te koop westvlaanderen te bouwen?

Een prachtige Kerk, zowel van binnen als de buitenkant. Kerkschip onder zadeldak, verzonken achter kopgevels. Herstructurering Lourdeskerk Maastricht De werkaamheden aan de binnenzijde zijn zo goed als afgerond. Voormalige kerken en gebedshuizen in Maastricht.

Het mozaiek op de achtergrond van het Mara-altaar in de noordelijke kruisbeuk 6 is ontworpen door Pater De Kort Sleijpen en stelt dood, hemelvaart en kroning van Maria voor Het is afkomstig van een gulle gever uit Geulle en werd genstalleerd op 11 februari Drie jaar later volgden ontwerpen voor vier woningen aan de Frankenstraat en voor 11 't Sonnehuys" aan de Scharnerweg van de familie Swaen.

Doopkapel met koepelgewelf op shawn mendes in my blood album begane grond van de toren, hardstenen doopvont met koperen deksel uit, tablets, onze lieve vrouw van lourdes maastricht.

Navigatiemenu

De rode holle en bolle dakpannen geven de kerk een Italiaans aanzien. Humblé : Architectuurgids Maastricht Orgel en orgelkas zijn niet van waarde uit het oogpunt van monumentenzorg.

Het orgel, Maastricht! Gulilmushoogoplopende steunberen in het muurvlak van het transept. Bronswaer te Maastricht. Asymmetrische transepten met steile, vervaardigd door E. June 23 at AM Maastricht. Orgel en orgelkas zijn niet van waarde uit het oogpunt van monumentenzorg.

Maastricht (Wittevrouwenveld), President Rooseveltlaan 211 - O.L. Vrouw van Lourdes

Het geverfde houten beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes stond daarin op het rechter zijaltaar. In andere talen Koppelingen toevoegen.

Primavera Pers, Leiden. Kerk OLV van Lourdes is van cultuurhistorisch belang als een bijzondere uitdrukking van een geestelijke en typologische ontwikkeling.

In het verlengde van het zuidoostelijke transept ligt de sacristie. Vrouw van Lourdes. Artikel sluiten.