Van rups naar vlinder werkblad

 • Abonneren
 • Aandeel

Bekijk alle meldingen. Your Email:. Leesrups: Rupsje Nooitgenoeg.

Van welk fruit is er het meest? Weten de kinderen nog wat jij verteld hebt tijdens het voorlezen? Je kunt de jongste kleuters of peuters hierbij de opdracht geven dat ze een patroon moeten plakken, bijv.

Kriebelwiebeldiertjes : Lestips bij het boek. Er ligt een rupsje in de klas op de schatkist. Fladder met de handen als de vleugels van een vlinder. Omdat Rupsje Nooitgenoeg veel fruit eet, hebben we een uitstapje gemaakt naar de groentewinkel.

Downloadbaar lesmateriaal Tekenen met een zwarte stift: ontwikkeling van ei tot vlinder, domino's en memmories. WO wero wereldorientatie Wetensch. Wat zijn dit. Rupsje nooitgenoeg spelletjeshoek Er zijn veel spelletjes te koop met mooie plaatjes uit het boek 'Rupsje nooitgenoeg' erop, van rups naar vlinder werkblad, vreemde vormen, niet waar.

Alleen ik.

Thematische tussendoortjes taalinitiatie Frans : Bachelorproef

Educatieve video 3 Educatieve video Praktijkvoorbeeld 2 Praktijkvoorbeeld. Vlinders: vouwen van zes vliegers vliegers. Leg al het fruit op een grote berg in de kring neer. Nederlands 25 Frans 2 Geen 1 Bekijk ook 1 resultaat in andere talen. Kriebelwiebeldiertjes bevat korte versjes over de kleine kriebeldieren die je in het gras vindt. De kinderen knippen het blad uit en prikken de rondjes uit.

 • Telrups: Rupsje Nooitgenoeg. Bij weg ben jij gaan de handen achter de rug.
 • Rupsje at, rupsje at blz. Vlinder vouwen voor groep 1; de schuine vouw.

Leg de appel in de kring. Vraag of de kinderen ook precies te weten kunnen komen hoeveel fruit er ligt, van rups naar vlinder werkblad. Woordkaarten rupsen en vlinders verschillende vlindersoorten. Fruittas; woorden en fruit. Tel mee en laat de rups groeien. Dagen van de week Maandag appel dinsdag peer woensdag wil ik nog veel meer donderdag aarbei vrijdag ijs van rups naar vlinder werkblad au, mooi groen de week is rond wat maan versie veilig leren lezen ik nu doen, Kleine Polder (max, zoals scholen.

Een vinger kruipt langs de tak de arm naar het blad de hand Daar eet hij een gat in het blad holte tussen duim en wijsvinger Bij spinnen draai dan de handen om elkaar heen De cocon in de zon zijn de twee handen samen met een beetje ruimte ertussen Dan wordt de cocon de vlinder door de handen naast elkaar te leggen met de duimen tegen elkaar aan.

Verf het voorste 'eierdopje' in een andere kleur.

Invertebraten : Afbraak plastiek

Deze fruitsoorten komen ook in het boek voor. Leg het fruit in rijen bij de eigen soort. Zet er eventueel andere vlindertrekkende planten bij.

Praat hier met de kinderen over. Toon meer zoekresultaten. En zo verder Rupsje at, rupsje at blz. Vlinders - waterverf en wasco Teken een vlinder met wasco en geef hem een mooie kleur met waterverf.

Laura Van Waeyenberge Student lerarenopleiding. Daarna zijn we naar de moestuin geweest en daar hebben we bekeken hoe groente en fruit groeit. Thematische tussendoortjes taalinitiatie Frans : Bachelorproef.

Nathalie Symens Leerkracht. Voor elke dag is er een reken- en taalactiviteit met de lekkernij die het Rupsje tegenkomt.

 • Lieve vlinder, lieve vlinder mag ik met je mee omhoog Hoog in de wolken wil ik wezen Hoog in de wolken wil ik zijn Lieve vlinder mag ik met je mee omhoog.
 • Woordkaarten rupsen en vlinders verschillende vlindersoorten.
 • Zet er ook wat boeken bij over rupsen en vlinders.
 • Bewaar in een map of terug.

De vogel zal de rups niet opeten. De rupsen eten de koolbladeren snel op en na een paar dagen: ja hoor, het eerste koolwitje hangt aan een takje. Daarna tekenen de kinderen van rups naar vlinder werkblad kop van de rups op rood papier en knippen deze uit. Secundair onderwijs. Dat kind haalt n soort fruit of n stuk fruit weg. Share this post tumblr google linkedin technorati twitter facebook. Meldingen Alles markeren als gelezen.

Wat eten rupsen eigenlijk. Ga je mee op weg met Rupsje Nooitgenoeg.

Nederlands 25 Frans 2 Geen 1 Bekijk ook 1 resultaat in andere talen. Afsluitend spel: de hongerige rups. Van welk fruit het minst?

Thematische tussendoortjes taalinitiatie Frans : Bachelorproef. Bewaar Verwijder. Een vinger kruipt langs de tak de arm naar het blad de hand Daar eet hij een albert heijn hamster knuffel in het blad holte tussen duim en wijsvinger Bij spinnen draai dan de handen om elkaar heen De cocon in de zon zijn de twee handen samen met een beetje ruimte ertussen Dan wordt de cocon de vlinder door de handen naast elkaar te leggen met de duimen tegen elkaar van rups naar vlinder werkblad

 • Dorith 23.07.2019 09:21

  Woordkaarten groot en woordstukjes rupsen en vlinders. Ploeg en Marije Bouma.

 • Anderson 31.07.2019 21:56

  We hebben de supermarkt in de buurt bezocht om de groenteafdeling te bekijken. Hoe heet die dag?