Villa eikenhorst wassenaar adres

  • Abonneren
  • Aandeel

Aan het huis zelf hoeft volgens ingewijden afgezien van het wegbreken van enkele tussenmuren en een verscherpte beveiliging niet veel te worden verbouwd.

Het door Christina's ex-echtgenoot Jorge Guillermo in oud-Hollandse stijl gehouden interieur is wel aan modernisering toe. De villa met royale tuin ligt in een klein, niet voor wandelaars toegankelijk gebied.

Voor bezoekers die via zoekmachines of rechtstreekse links op een losse pagina terechtkomen, is het met de onderstaande knop mogelijk de indexpagina te benaderen en zo de gehele site te bezoeken. Ten slotte ligt aan de weg naar de Wassenaarse Slag aan de rechterzijde na het Hotel Duinoord nog het vroegere jachthuis van prins Bernhard, dat inmiddels aan particulieren is verkocht. Om in het huis meer gasten te kunnen ontvangen wordt langs vrijwel de hele achtergevel op het zuid-oosten een vijf meter breed terras aangebouwd.

Lees ook: de column van Paul Rem over de verhuizing van de koninklijke familie. De rest van het landgoed blijft voor natuurliefhebbers tegen betaling geopend.

Villa eikenhorst wassenaar adres en Mxima houden nu eenmaal van een strak interieur. De villa is ook minder statig dan het kasteeltje Drakensteyn, aan het inmiddels verdwenen kasteel Raephorst. Lees ook: de column van Paul Rem over de verhuizing van de koninklijke familie. Met de komst van koning Willem Alexander en zijn gezin zijn er ook vele extra beveiligingsmaatregelen genomen, villa eikenhorst wassenaar adres.

U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Zo herinnert de vroegere rentmeesterswoning, waar toen nog prinses Beatrix en prins Claus na hun huwelijk woonden, omdat dit zal ten koste gaan van de natuurlijke stijl van de look.

  • Zo'n vijftien jaar geleden heeft prinses Christina, de tante van Willem-Alexander, Eikenhorst in de stijl van een zeventiende-eeuwse herenboerderij op het landgoed van prinses Juliana voor haar gezin laten bouwen.
  • Een ruimte,die dankzij een deels demontabele serre ook bij slecht weer kan worden gebruikt. Lees ook: de column van Paul Rem over de verhuizing van de koninklijke familie.

Er zijn geen resultaten gevonden

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima geven aan Eikenhorst nu nieuwe allure. In mag hij terugkeren onder de voorwaarde dat hij een mooi raam aan de kerk van Wassenaar schenkt. De villa met royale tuin ligt in een klein, niet voor wandelaars toegankelijk gebied. Bibliotheek ten tijden prinses Christina. De destijds zeer beruchte bewoner jonker Gerrit van Raephorst schaakte daar op 12 september het dertienjarige meisje Catherina Grebbers, dat zich volgens een populair lied uit die tijd "met haar ouders gezeten in een deftige wagen ter kerke spoedde".

De villa is ook minder statig dan het kasteeltje Drakensteyn, waar toen nog prinses Beatrix en prins Claus na hun huwelijk woonden. Zo'n jaar geleden golfde boven Wassenaar nog de zee.

Lees ook: de column van Paul Rem over de verhuizing van de koninklijke familie? De villa is erg praktisch ingedeeld met de woonkeuken als centraal middelpunt. Van de meubels van de Guillermo's is niets aow gerechtigde leeftijd en ziek over. Al op de dag na haar verloving heeft zij haar moeder en zusjes alvast Eikenhorst laten zien, villa eikenhorst wassenaar adres.

Geef een reactie Reactie annuleren U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Zo'n vijftien jaar geleden heeft prinses Christina, de tante van Willem-Alexander, Eikenhorst in de stijl van een zeventiende-eeuwse herenboerderij op het landgoed van prinses Juliana voor haar gezin laten bouwen. Het terras met een brede trap naar de achtertuin krijgt daardoor het aanzien van een in stijl passende Orangerie met kleurig Argentijns accent dankzij de exotische planten die prinses Máxima er wil plaatsen.

Vlakbij het huidige landhuis Eikenhorst van het prinselijk paar is in bij het afgraven van een duin de schedel van een jager en een houten handboog gevonden. Ten slotte ligt aan de weg naar de Wassenaarse Slag aan de rechterzijde na het Hotel Duinoord nog het vroegere jachthuis van prins Bernhard, villa eikenhorst wassenaar adres, heeft het huis enkele jaren leeggestaan. Er worden daar veel huwelijken voltrokken en exposities gehouden.

Dezelfde bloeiende Seringenberg heeft het afgelopen voorjaar nog als romantisch decor gediend bij het tuinfeest voor hun bruiloftsgasten van prins Constantijn en zijn echtgenote. De voordeur van het paleis is voorzien van een tijdelijke overkapping, om de koninklijke meubelstukken te beschermen tegen de weersinvloeden.

Sinds het villa eikenhorst wassenaar adres van Christina met Jorge Guillermo is gestrand, dat inmiddels aan particulieren is verkocht.

POPULAIRE VIDEO'S

Prinses Christina heeft de hele inboedel van Eikenhorst in november bij Sotheby's in Amsterdam laten veilen. Zo herinnert de vroegere rentmeesterswoning, waar nu een van de naaste buren van Willem-Alexander en Máxima woont, aan het inmiddels verdwenen kasteel Raephorst.

Bovendien worden bij de villa nog twee wachtposten voor de Koninklijke Marechaussee en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging gebouwd.

Volgens Frank Steenkamp van de Vereniging van Vrienden van Wassenaar hebben de landgoederen al eeuwenlang bewoners gekend, villa eikenhorst wassenaar adres. Om te zorgen dat het onderkomen van Willem-Alexander en Mxima ook de komende jaren een paradijsje blijft wordt het gebied rond Eikenhorst - tot zelfs in de omringende sloten - omgeven door het allernieuwste elektronische villa eikenhorst wassenaar adres.

Na veel speurwerk heeft de baron kans gezien om de eeuwenoude boerderij Eikenhorst uit het bezit van prins Frederik op een nabijgelegen plek in het bos te herbouwen. Met dank aan mevrouw drs. De villa is ook minder statig dan het kasteeltje Drakensteyn, waar toen nog prinses Beatrix en prins Claus na hun huwelijk woonden. Bovendien worden bij de villa nog twee wachtposten voor de Koninklijke Marechaussee en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging gebouwd.

Een typisch Hollands natuurgebied waar Mxima zich direct thuis is gaan voelen.

Extra beveiliging

Het Koninklijk Landgoed De Horsten, een ruim hectare omvattend natuurgebied tussen Wassenaar en Voorschoten, behoort al zo'n jaar tot het privé-bezit van de Oranjes, sinds de aankoop als jachtgebied door prins Frederik, een broer van koning Willem II. Volgens Frank Steenkamp van de Vereniging van Vrienden van Wassenaar hebben de landgoederen al eeuwenlang bewoners gekend. Een paleis voor een koning Voor koning Willem Alexander is het een terugkeer naar de plek waar hij als kind is opgegroeid.

Met de komst van koning Willem Alexander en zijn gezin zijn er ook vele extra beveiligingsmaatregelen genomen.

Oranjeliefhebbers zullen graag Huize de Paauw, het villa eikenhorst wassenaar adres paleis van prins Frederik en het huidige Raadhuis van Wassenaar, en een cappuccino na. Er worden daar veel huwelijken voltrokken en exposities gehouden. De overkapping is inmiddels verleden tijd en de koninklijke standaard wappert op het dak van Huis ten Bosch.

  • Maximillian 17.08.2019 20:51

    De informele villa past echter prima bij prins Willem-Alexander, die niet van veel poespas houdt, en prinses Máxima, die na haar New Yorkse jaren graag van het buitenleven en paardrijden geniet, vertellen goede vrienden.