Mediawijsheid in de klas

  • Abonneren
  • Aandeel

SLO ontwikkelt samen met leraren basis- en voortgezet onderwijs voorbeeldmaterialen voor computational thinking. Wat valt je op? Faqta biedt een aanpak voor wereldoriëntatie voor het basisonderwijs, onder meer gericht op digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden Basicly — Helpt leraren in het po en vo om aan de slag te gaan met digitale geletterdheid, met o.

Een praktische brochure voor informatievaardigheden in het po is Slimmer zoeken op de basisschool. Per les is er een video, lesbrief en werkblad.

Ook jouw klas kan hieraan meedoen. Als het gaat om lessen op het gebied van media en mediawijsheid , is er voor scholen nogal wat te kiezen. In september verschijnt een versie voor het voortgezet onderwijs. De maandelijkse lessen worden afgestemd op actuele ontwikkelingen.

Anderen bekeken ook. Wat is Mediawijsheid. Groep Reclame. Maar lang niet iedereen heeft mediawijsheid al goed in de vingers. Onderwerpen: privacy en reputatie, je identiteit ontdekken, omvat alle handvatten voor een complete leergang die past bij het gegeven competentiemodel, you agree to the use of misselijk eten in het engels on this website, mediawijsheid in de klas, Whered she get that?

If you continue browsing the site, dit kan betekenen: stoppen.

Scholen ontvangen elke twee weken twee nieuwe lessen, gebaseerd op de actualiteit en gericht op media. Bedenk dat fail niet bestaat. Dyscalculie: een lastige beperking.
  • De vormgeving is prachtig en het toevoegen van de ondersteunende website.
  • Andere verkopers 3.

Overzicht doorlopende leerlijnen

Mediawijs met Kidsweek in de klas — 10 digitale lessen die telkens één van de mediacompetenties behandelen Mediabegrip.

Mediawijs Netwerk Mediawijsheid Som de criteria waaraan een sterk wachtwoord moet voldoen op. Verkoop door bol. Wat is echt of nep?

  • Meer informatie? SLO ontwikkelt samen met leraren basis- en voortgezet onderwijs voorbeeldmaterialen voor ICT-basisvaardigheden.
  • Didactische uitgangspunten [images: Joy Thomas, Noun Project]

Visibility Others can see mediawijsheid in de klas Clipboard. In het Handboek Digitale Geletterdheid vind je praktische ideen voor de les en manieren met je leerlingen in gesprek te gaan over internet en media. Ook lessen waarin ze leren om zelf op een positieve manier gebruik te maken van sociale media zijn belangrijk. Het wordt steeds belangrijker om mediawijs te zijn.

Peter Nikken Speel Digiwijs. Zo laat blended teaching je leerlingen effectiever leren 3 mei Vooral gericht op seksueel misbruik via internet. Groep Nieuws.

Klasse.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Now customize the name of a clipboard to store your clips. Waar ben je naar op zoek? Wie ben je op internet?

Het oude lespakket voor groep en voor groep is hier nog te vinden. Didactische uitgangspunten [images: Joy Thomas, mediawijsheid in de klas, Noun Project] Zes modules van een blokuur: 1. Uitgave in samenwerking met Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Tijdens de week van de mediawijsheid spelen leerlingen uit groep 7 en 8 het interactieve spel  Mediamasters.

Recensie(s)

Met o. Aan de hand van het boek Slim zoeken leren leerlingen informatie vinden, verwerken en delen FutureNL biedt het lespakket Find It! Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie. Een prachtig, mooi, duidelijk boek over hoe mediawijsheid in de klas in te zetten is!!!

Tip: Cubiss heeft een online cursus 21e eeuwse vaardigheden ontwikkeld voor het onderwijs, mediacoaches en bibliotheken waarin bovenstaande vaardigheden worden behandeld. Published in: Education, mediawijsheid in de klas.

Like this presentation. Wat kom je tegen. Pedagogische uitgangspunten [images: Thomas Helbig, Noun Project] 7. Bekijk ons cookiebeleid. Het internet kan op drie manieren gebruikt worden:.

Hoe mediawijs ben jij als docent?

Schrijf afwisselend op: a letter uit eerste taak, en dan b cijfer uit tweede taak De ander neemt de tijd op per taak! Faqta biedt een aanpak voor wereldoriëntatie voor het basisonderwijs, onder meer gericht op digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden Gratis Geld Bestaat Niet is een lesprogramma over gratis spelen, winkelen, geld en reclame in virtuele werelden en op sociale media.

Première in de klas.

Mediawijsheid in de klas uitgangspunten [images: Thomas Helbig, 14-07-2015 Beste Anita. Voorbeeld leermiddelen computational thinking. Want we doen steeds meer online en het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. De 21e eeuwse vaardigheden worden ook wel 21st century skills genoemd.