Wanneer huisartsenpost of eerste hulp

 • Abonneren
 • Aandeel

Ga je in het weekend naar de huisartsenpost dan betaal je niets voor de zorg die je krijgt. En bel bij levensgevaar altijd direct Wat nu?

Vriendelijke groeten, Brenda. In dit soort gevallen kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of de plaatselijke huisartsenpost. Hebt u klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag of na het weekend?

Eigen risico of eigen bijdrage: wanneer betaal je nu wat? Dan kun je een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering afsluiten. Goed om te weten dat het veel uitmaakt waar je heen gaat, niet alleen voor de zorg ook voor je portemonnee.

U hoeft dan uiteraard niet eerst met de huisartsenpost te bellen.

Lees meer over: zorgverzekering. Zorg 15 juni Wanneer naar de huisartsenpost. Alleen de huisartsenpost is de aangewezen plek voor acute wanneer huisartsenpost of eerste hulp. Geen levensbedreigende situatie, maar je moet wel naar het ziekenhuis of naar de huisartsenpost.

Gaat u naar de spoedeisende hulp als u bent doorverwezen door een huisarts? Wil je verzekerd zijn voor alle mogelijke kosten.

 • U kunt daar dus altijd terecht zonder dat u daarvoor een rekening krijgt.
 • Huisarts of aan de huisartsenpost: u betaalt geen eigen risico Spoedeisende hulp, ziekenhuis of ambulance: u betaalt wel eigen risico Aanvullend onderzoek via de huisarts of huisartsenpost: bijvoorbeeld bloedonderzoek of een röntgenfoto, u betaalt wel eigen risico. Want helaas, een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje.

Weekend, avond of nacht: de huisartsenpost

Maar bij een huisartsenpost kunt u alleen aankloppen als de medische hulp niet kan wachten tot de volgende ochtend of tot na het weekend. Sign Up. Doe je dat wel dan gaat dat ten koste van je eigen risico, terwijl de huisartsenpost je gratis had geholpen. Spoedeisende hulp kost eigen risico Ga je met dezelfde klachten naar de spoedeisende hulp dan gaat de teller lopen.

Medische of andere privacygevoelige vragen beantwoorden we niet via de App. Bij uw huisarts kunt u met al uw klachten terecht.

Ik zat in de polis bij mijn ouders, maar wilde op eigen naam nu een verzekering afsluiten. Ga je met dezelfde klachten naar de spoedeisende hulp dan wanneer huisartsenpost of eerste hulp de teller lopen. Hebt u klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag of na het weekend. Eigen risico huisartsenpost en spoedeisende hulp Uw zorgverzekering heeft een verplicht eigen risico van euro per jaar.

Voor een goede service maakt deze site gebruik van cookies.

Alleen voor acute klachten

Een huisarts zal je indien nodig, doorverwijzen naar de spoedeisende hulp voor een consult met een specialist. Huisarts of aan de huisartsenpost: u betaalt geen eigen risico Spoedeisende hulp, ziekenhuis of ambulance: u betaalt wel eigen risico Aanvullend onderzoek via de huisarts of huisartsenpost: bijvoorbeeld bloedonderzoek of een röntgenfoto, u betaalt wel eigen risico. U hoeft dan uiteraard niet eerst met de huisartsenpost te bellen.

In dit soort gevallen kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of de plaatselijke huisartsenpost. You will receive a link to create a new password via email. Eigen risico huisartsenpost en spoedeisende hulp Uw zorgverzekering heeft een verplicht eigen risico van euro per jaar.

De huisartsenpost verschilt op een belangrijk punt van een wanneer huisartsenpost of eerste hulp huisartspraktijk. Dan bent u sneller aan de beurt!

Naar de huisarts of het ziekenhuis?

Gevallen van de fiets of uit het klimrek? Gebeurt er iets in het weekend of in de avond? Stel je voor; je valt van de trap en breekt je enkel. Maar komt u terecht op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis?

U kunt daar dus altijd terecht zonder dat u daarvoor een rekening krijgt. Vergeet niet uw verzekeringspas en eventueel een overzicht van uw medicijngebruik mee te nemen. Een huisarts zal je indien nodig, doorverwijzen naar de spoedeisende hulp voor wanneer huisartsenpost of eerste hulp consult met een specialist.

Maar dit eigen risico geldt niet als u naar de huisarts gaat. Is er sprake van een levensbedreigende situatie en is er direct spoedeisende hulp nodig. In dit soort gevallen kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of de plaatselijke huisartsenpost. Naar huisartsenpost of spoedeisende hulp: wat is goedkoper! Meldt u zich bij de huisartsenpost zonder afspraak, dan is de kans groot dat u teruggestuurd wordt, wanneer huisartsenpost of eerste hulp.

Vergoeding huisarts en spoedeisende hulp

Zorg 15 juni Wanneer naar de huisartsenpost? Dat is ook zo als u voor dringende medische hulp bij de huisartsenpost bent geholpen.

Het alarmnummer belt u als uw leven of dat van een ander in direct gevaar is.

De blogredactie van Univ deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Weekend, avond of nacht: de huisartsenpost Hebt u klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag of na het weekend.

Bel 77 .

 • Raïssa 16.08.2019 20:08

  Goed om te weten: is ook bereikbaar als uw beltegoed op is.

 • Klaudia 15.08.2019 17:43

  Zorgverzekering: welke zorgpolissen zijn er en wat zijn de verschillen? Wat kost deze zorg?

 • Micheline 15.08.2019 00:32

  Wat is spoedeisend!