Naar verluidt of naar verluid

 • Abonneren
 • Aandeel

Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Het betekent zoiets als 'naar men zegt' of 'volgens betrouwbare bronnen'. Zo heb je 'naar nu blijkt' en 'naar het zich laat aanzien,' allebei voorbeelden waarbij 'naar' wordt gevolgd door een bijzin met een persoonsvorm op -t 'blijkt', 'laat'.

Tip de redactie Deel belangrijke info met de Trouwredactie. Volgend artikel. Oct 1. Het betekent zoiets als 'naar men zegt' of 'volgens betrouwbare bronnen'. Zo beantwoordde ik zojuist met tranen in de ogen een mail van een lezer die mijn aandacht vroeg voor het foutieve gebruik van 'naar verluid,' dat hij steeds vaker en onlangs helaas ook in Trouw! Zakelijk Engels: e-mail en telefoon Utrecht Taaltraining - 2 dagen.

Inloggen Van Dale Online. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright? Antwoord: Juist is: Naar verluidt zal ze aftreden. Wat ken je beter: je klassiekers of je klassieken. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wilt u iets delen met Trouw?

Woord van de Dag. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Trouwredactie. De Woorden van de Week — week

Hoofdnavigatie

Tip de redactie Deel belangrijke info met de Trouwredactie. Juist is daarom alleen: naar verluidt. De uitdrukking zou dan moeten betekenen 'naar het verluid heeft, zoals gezegd is', maar dat is niet het geval. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. De oorspronkelijke uitdrukking is 'naar het verluidt'. De Woorden van de Week — week

 • Privacy Uitleg over wat wij met uw gegevens doen.
 • Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app.

Vorig artikel. Wat is eigenlijk een salomonsoordeel. De spelling naar verluidtitel of onderwerp, die je ook weleens tegenkomt. Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen. Zoeken Zoeken op auteur, parasol.

Taal-, spreek- en merk-uil

En doordat het werkwoord niet meer tot de actieve taal behoort, is het lastig te zien hoe een en ander in elkaar zit. Dat vind ik mezelf ook. Vraag: Wat is juist: Naar verluid zal ze aftreden of Naar verluidt zal ze aftreden? Eerdere afleveringen: trouw.

Juicers en hitte-eilanden. Dat het is het persoonlijk naamwoord van de derde persoon enkelvoud. De … Lees verder! Inloggen Van Dale Online. Dat vind ik mezelf ook.

Gerelateerde artikelen

Wat is eigenlijk een salomonsoordeel? Nou heb je eens een taalgebruiker met een kloppend hart voor het verzorgde taalgebruik, en dan moet je die gaan zitten frustreren. Wat is juist: naar verluid of naar verluidt? En doordat het werkwoord niet meer tot de actieve taal behoort, is het lastig te zien hoe een en ander in elkaar zit. Oct 1.

Correct Nederlands Amsterdam Taaltraining - 1 dag. Maak kennis met de Van Dale Taalsnacks: behapbare onlinetaaloefeningen waarmee de taalkennis weer opgehaald wordt. Choices 0 - 3. De oorspronkelijke uitdrukking is 'naar het verluidt'. Search form zoeken. Hoe vernieuw je de Dikke Van De uitdrukking 'naar verluidt' wordt vaak gebruikt in journalistieke teksten om te zeggen dat men iets niet helemaal zeker weet, maar wel redenen heeft om aan te nemen dat het waar is.

Wilt u iets delen met Trouw, naar verluidt of naar verluid. De serie Van Dale Taalsnacks Correct Universiteit bibliotheek utrecht centrum behandelt de 15 belangrijkste taalregels naar verluidt of naar verluid wordt wekelijks geserveerd in de mailbox.

Van een voltooide tijd is hier geen sprake.

Wat is eigenlijk een salomonsoordeel? Dat vind ik mezelf ook. Juicers en hitte-eilanden?

Helder zakelijk schrijven Amsterdam Taaltraining - 2 dagen, naar verluidt of naar verluid. Vraag: Wat is juist: Naar verluid zal ze aftreden of Naar verluidt zal ze aftreden. Tip hier onze journalisten. Uitleg: De uitdrukking 'naar verluidt' wordt vaak gebruikt in journalistieke teksten om te zeggen dat men iets niet helemaal zeker weet, maar wel redenen heeft om aan te nemen dat het waar is.

 • Anniek 30.10.2019 20:14

  Correct Nederlands Utrecht Taaltraining - 1 dagdeel.

 • Nadie 29.10.2019 16:21

  Choices 0 - 3. Skip to main content.

 • Jackelien 29.10.2019 17:27

  Toch vind ik het zuur. Masterclass Nederlands Amsterdam Taaltraining - 3 dagdelen.